cabinet_background
Implante dentare Aparate dentare ortodontice Zirconiu Extractii Chirurgie orala Proteze Coroane Punti

Pentru urgente si programari: 0762.202.202
horiz home horiz echipa horiz aparatura horiz tarife horiz referinte horiz horiz
horiz
background

Servicii cabinet stomatologic - Caria de biberon

Caria de biberon, tip particular de carie, reprezinta o forma severa de carie precoce a dintilor temporari. Primele semne de imbolnavire apar la varste foarte mici, la scurt timp dupa eruptia dentara.
Caria de biberon se localizeaza pe suprafetele dentare considerate cu risc scazut de carie, de regula pe suprafetele netede vestibulare si orale. Primul grup afectat este cel al incisivilor inferiori, apoi cel al molarilor unu, al caninilor si, in final, al molarilor doi.

Caria de biberon este determinata de contactul prelungit al dintilor bebelusului cu lichide ce contin zahar (lapte, formule de lapte, sucuri insulcite sau siropuri). Lichidele dulci prezente in alimenatia sugarului intretin bacteriile din cavitatea bucala, acestea producand acizi care ataca smaltul dintilor. Probabilitatea aparitiei cariei de biberon este cu atat mai mare cu cat timpul de expunere al dintisorilor la lichidele dulci este mai mare.

Aceasta afectiune este favorizata si de faptul ca parintii folosesc biberonul ca sa adoarma si sa linisteasca copilul. Daca lasi copilul sa doarma cu biberonul in gura sau daca il folosesti excesiv, poti favoriza aparitia cariei.

Caria de biberon are o evolutie rapida, copilul nu simte durere decat in momentul in care dintii sunt afectati destul de rau. In general, parintii apeleaza la medicul stomatolog in momentul in care apare durerea, cariile fiind numeroase si extinse, iar uneori singurul tratament posibil este extractia.

Acest timp de carie pune o amprenta negativa asupra calitatii vietii copilului. Intre consecintele locale sunt incluse tulburarile functionale de masticatie sau antrenarea unor obiceiuri vicioase de interpozitie (a limbii, a buzei superioare). Pe de alta parte, copiii cu carie de biberon cresc intr-un ritm mai lent decat cei fara carii, unii dintre ei fiind chiar subponderali din cauza dificultatilor alimentare generate de durerile dentare.

Cum putem preveni „cariile de biberon”?

  • Mentineti o buna igiena orala a copilului: dupa fiecare masa tamponati gingiile si dintisorii cu un tifon steril imbibat in ceai de musetel; de indata ce apare primul dintisor folositi periuta si pasta speciale pentru bebelusi pentru a-i peria dintii;
  • Folositi pasta de dinti fluorurata sau geluri fluorurate pentru protejarea smaltului dintilor;
  • Nu lasati copilul sa adoarma cu biberonul in gura;
  • Nu hraniti copilul la culcare cu lapte pentru sugari, lapte, sucuri de fructe, apa indulcita sau bauturi carbogazoase. Dacă nu-l puteti dezobisnui sa adoarma cu biberonul, umpleti-l cu apa;.
  • Nu lasati biberonul la dispozitia copilului tot timpul;
  • Incepeti obisnuirea copilului cu bautul din ceasca de la varsta de 6-12 luni. Inlocuiti complet biberonul cu o ceasca pentru copii inaintea implinirii varstei de 1 an.
  • Intrebati-va medicul de familie sau medicul dentist dacă aportul zilnic de fluor este suficient pentru copilul dumneavoastra.

 

news news
Cabinet stomatologic Artex Dental este una din cele mai moderne clinici din Bucuresti;
Programul nostru este de la ora 10:00 la ora 20:00, existand in permanenta in afara acestui program numarul de telefon 0762.202.202 pentru programari si urgente.

Oferim o gama larga de tratamente stomatologice simple si complexe:

Implante dentare, Aparate dentare fixe si mobile pentru copii si adulti, Lucrari protetice fixe (punti, coroane) Coroane din Zirconiu,Proteze mobile acrilice clasice, scheletate sau cu sisteme speciale de ancorare;

Cabinet stomatologic Artex Dental realizeaza o gama larga de operatii chirurgicale complexe cu remodelare sau aditie de os, sinus lift, regularizari osoase, Parodontologie, Estetica si Cosmetica Dentara, Tratamente de Albire dentara, Tratamente de canal, Obturatii pentru carii si reconstituiri de bonturi protetice, Servicii stomatologice pentru copii, Profilaxie, Radiologie dentara de ultima generatie.

Mobil: 0762.202.202
Tel/Fax: 021.224.74.44
artexdental@yahoo.com

Strada Radu Boiangiu Nr. 8, Bl.38, Sc. C, Ap. 90, Parter Sector 1, Bucuresti

Orar de Lucru:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Pentru locatia cabinetului stomatologic click AICI
 
 
© Copyright ArteX Dental 2008-2012 Implanturi dentare  |   Aparate dentare |  Albirea dintilor |  Detartraj cu ultrasunete |  Protetica |  Contact |  Site map
cabinet_background cabinet_background2 cabinet_background3
MedicinaServicii medicale Seo si development by adsDesign.ro