cabinet_background
Implante dentare Aparate dentare ortodontice Zirconiu Extractii Chirurgie orala Proteze Coroane Punti

Pentru urgente si programari: 0762.202.202
horiz home horiz echipa horiz aparatura horiz tarife horiz referinte horiz horiz
horiz
background

Servicii cabinet stomatologic - Extractia dentara

Extractia dentara este o procedura chirurgicala de rutina. Chiar daca majoritatea extractiilor pot fi facute in siguranta in cabinetul dentar, unii pacienti necesita spitalizare datorita problemelor de sanatate generala.

Extractia dentara  

Cu descoperirile stomatologiei moderne, o mare parte din dintii care erau sortiti extractiei pot fi salvati cu usurinta acum. Oricum in unele situatii extractia este singura solutie, cum ar fi:
  • Dinti care sunt cariati si nu pot fi restaurati
  • In cazuri in care osul alveolar de suport este pierdut
  • Dintii supranumerari
  • Dintii deciduali ( dinti de lapte) care persista pe arcada dupa varsta normala de exfoliere
  • Dinti fracturati care nu pot fi salvati
  • Dinti malpozitionati care nu pot fi redresati ortodontic
  • Dinti inclusi si neerupti
  • Extractia unor dinti in scop ortodontic

Extractia molarilor de minte

Molarii de minte de obicei erup intre 17-24 ani. Ei reprezinta ultimul dinte din grupul molar. Unele persoane nu au mugurii molarilor de minte, altele au 4, cate unul in fiecare colt al gurii, iar altele au chiar un numar suplimentar de molari de minte.

Molarii de minte de obicei nu fac probleme. Despre ei de spune ca sunt inclusi daca nu exista destul spatiu de eruptie. In astfel de cazuri cu lipsa de spatiu ei pot  erupe catre obraz sau se pot propti de molarul 2. Molarii de minte inclusi pot produce  durere, inflamatie, infectie ori pot produce resorbtia dintilor alaturati. Daca gingia din jurul molarului de minte este umflata poate aparea trismusul ( greutate in deschiderea gurii); de asemenea o infectie poate determina halena (respiratie rau mirositoare) si un gust rau. Chiar daca administrarea de antibiotice calmeaza temporar simptomele, acestea reapar in scurt timp. Extractia molarilor de minte este de obicei singura modalitate de a scapa definitiv de aceste probleme.

Persoanele care au molari de minte inclusi care nu le creaza probleme nu necesita extractia lor.

Extractia molarilor de minte inclusi trebuie facuta prin crearea unui lambou muco-periostal care sa expuna dintele. Indepartarea unei portiuni de os poate fi necesara pentru a facilita extractia molarului. Dupa extractie lambourile sunt repozitionate si suturate. Aceasta manopera chirurgicala se face sub anestezie locala si de obicei este asociata cu discomfort si durere minime.

In unele cazuri cand molarul produce durere deoarece preseaza pe gingie, extractia poate sa nu fie necesara, ci doar indepartarea chirurgicala a gingiei ( decapusonare). Oricum aceasta varianta nu este potrivita pentru toata lumea.


Afla mai multe despre:

news news
Cabinet stomatologic Artex Dental este una din cele mai moderne clinici din Bucuresti;
Programul nostru este de la ora 10:00 la ora 20:00, existand in permanenta in afara acestui program numarul de telefon 0762.202.202 pentru programari si urgente.

Oferim o gama larga de tratamente stomatologice simple si complexe:

Implante dentare, Aparate dentare fixe si mobile pentru copii si adulti, Lucrari protetice fixe (punti, coroane) Coroane din Zirconiu,Proteze mobile acrilice clasice, scheletate sau cu sisteme speciale de ancorare;

Cabinet stomatologic Artex Dental realizeaza o gama larga de operatii chirurgicale complexe cu remodelare sau aditie de os, sinus lift, regularizari osoase, Parodontologie, Estetica si Cosmetica Dentara, Tratamente de Albire dentara, Tratamente de canal, Obturatii pentru carii si reconstituiri de bonturi protetice, Servicii stomatologice pentru copii, Profilaxie, Radiologie dentara de ultima generatie.

Mobil: 0762.202.202
Tel/Fax: 021.224.74.44
artexdental@yahoo.com

Strada Radu Boiangiu Nr. 8, Bl.38, Sc. C, Ap. 90, Parter Sector 1, Bucuresti

Orar de Lucru:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Pentru locatia cabinetului stomatologic click AICI
 
 
© Copyright ArteX Dental 2008-2012 Implanturi dentare  |   Aparate dentare |  Albirea dintilor |  Detartraj cu ultrasunete |  Protetica |  Contact |  Site map
cabinet_background cabinet_background2 cabinet_background3
MedicinaServicii medicale Seo si development by adsDesign.ro