cabinet_background
Implante dentare Aparate dentare ortodontice Zirconiu Extractii Chirurgie orala Proteze Coroane Punti

Pentru urgente si programari: 0762.202.202
horiz home horiz echipa horiz aparatura horiz tarife horiz referinte horiz horiz
horiz
background

Servicii cabinet stomatologic - Extractia dintilor temporari

Dintii temporari (de lapte) indeplinesc roluri importante atat in alimentatia copilului, cat si in procesul de dezvoltare armonioasa a aparatului dentomaxilar.

Mentinerea pe arcade a dintilor temporari pana la inlocuirea lor cu dinti permanenti se impune pentru ca extractia precoce poate produce unele tulburari de dezvoltare, care se rasfrang asupra structurilor dentare si maxilare ale adultului de mai tarziu.

O buna parte a disarmoniilor dentomaxilare au ca si cauza extractia precoce a dintilor temporari. Se impune deci o grija deosebita in conservarea dintilor temporari, cu atat mai mult cu cat rezistenta lor la carie este mai scazuta, iar copiii se lasa mai greu convinsi de necesitatea unui tratament dentar de lunga durata.

Extractia dintilor temporari inainte de perioada normala de inlocuire este necesara numai in cazurile in care este impusa de complicatiile locale sau generale pe care le-ar putea provoca acestia. Orice extractie facuta in aceste conditii va fi urmata de un tratament ortodontic corespunzator pentru a mentine spatiul necesar eruptiei dintelui permanent subiacent.

Indicatiile extractiei dintilor de lapte:

-orice dinte de lapte, care in perioada fiziologica de inlocuire devine mobil, datorita resorbtiei radacinii, se extrage. Extractia se face in momentul in care gradul de mobilitate este foarte mare si jeneaza masticatia.

-inainte de perioada fiziologica de inlocuire, extractia dintilor temporari este indicata in urmatoarele situatii:

  1. Dinti cu carii complicate, care nu pot fi tratati printr-un tratament corespunzator, si care intretin infectii locale sau generale
  2. Dinti care au suferit leziuni traumatice: fracturi radiculare, luxatii dentare complete, care nu pot beneficia de imobilizare; dinti din focarele de fractura ale maxilarelor care impiedica consolidarea osului.
  3. Dinti temporari care produc tulburari de eruptie ale dintilor permanenti: dinti care raman pe arcada dupa perioada de eruptie fiziologica a dintilor permanenti, impiedicand eruptia acestora, dinti care produc deviatii sau pozitii incorecte ale dintilor permanenti

Afla mai multe despre:

 
news news
Cabinet stomatologic Artex Dental este una din cele mai moderne clinici din Bucuresti;
Programul nostru este de la ora 10:00 la ora 20:00, existand in permanenta in afara acestui program numarul de telefon 0762.202.202 pentru programari si urgente.

Oferim o gama larga de tratamente stomatologice simple si complexe:

Implante dentare, Aparate dentare fixe si mobile pentru copii si adulti, Lucrari protetice fixe (punti, coroane) Coroane din Zirconiu,Proteze mobile acrilice clasice, scheletate sau cu sisteme speciale de ancorare;

Cabinet stomatologic Artex Dental realizeaza o gama larga de operatii chirurgicale complexe cu remodelare sau aditie de os, sinus lift, regularizari osoase, Parodontologie, Estetica si Cosmetica Dentara, Tratamente de Albire dentara, Tratamente de canal, Obturatii pentru carii si reconstituiri de bonturi protetice, Servicii stomatologice pentru copii, Profilaxie, Radiologie dentara de ultima generatie.

Mobil: 0762.202.202
Tel/Fax: 021.224.74.44
artexdental@yahoo.com

Strada Radu Boiangiu Nr. 8, Bl.38, Sc. C, Ap. 90, Parter Sector 1, Bucuresti

Orar de Lucru:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Pentru locatia cabinetului stomatologic click AICI
 
 
© Copyright ArteX Dental 2008-2012 Implanturi dentare  |   Aparate dentare |  Albirea dintilor |  Detartraj cu ultrasunete |  Protetica |  Contact |  Site map
cabinet_background cabinet_background2 cabinet_background3
MedicinaServicii medicale Seo si development by adsDesign.ro