cabinet_background
Implante dentare Aparate dentare ortodontice Zirconiu Extractii Chirurgie orala Proteze Coroane Punti

Pentru urgente si programari: 0762.202.202
horiz home horiz echipa horiz aparatura horiz tarife horiz referinte horiz horiz
horiz
background

Servicii cabinet stomatologic - Implantele Dentare

Implantele Dentare  

Ce este un implant dentar ?

Un implant dentar este un mic surub din titan care inlocuieste radacina dintelui natural.

Surubul se insera in osul alveolar sub anestezie locala si apoi este lasat pe loc pentru a se integra o perioada de timp de aproximativ 2-6 luni; perioada ce difera de la un pacient la altul in functie de de densitatea osoasa a fiecaruia.

Cand integrarea s-a realizat, deasupra surubului se conecteaza un dinte artificial. Implantele dentare reprezinta solutia cea mai buna de inlocuire a dintilor lipsa.

Implantele dentare pot inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. In cazul pacientilor edentati total, implantele se pot utiliza pentru a fixa proteze fixe sau protezele mobile de osul subiacent.

Cum se realizeaza un Implant Dentar ?

Tehnica inserarii consta cel mai uzual in doua etape:

 • prima etapa se insera implantul in os unde s-a realizat in prealabil un foraj, exact pe locul unde era inainte radacina se acopera cu gingia si se asteapta vindecarea (pentru fizionomie se pot face protezari provizorii);
 • a doua etapa, care are loc intr-o alta sedinta cam la aproximativ 3-4 luni de la inserarea implantului se descopera implantul si se ataseaza o extensie numita "bont protetic" pe care se va ancora coroana.


Implanturile dentare se pot folosi pentru lipsa unui dinte sau a mai multor dinti, in acest caz efectuandu-se o ancorare fixa (prin cimentare), fie doar pe implanturi sau mixt pe implanturi si dinti naturali. Implanturile se pot folosi si la cei cu toti dintii lipsa, peste implanturi aplicandu-se fie proteze fixe (pentru o mentinere mai buna a acestora), fie punti fixe ce restaureaza o intreaga arcada dentara. Pentru acest din urma exemplu e necesara o vasta experienta a implantologului.

In cazul lipsei unuia sau a 2-3 dinti exista si alternativa mai conservatoare a puntilor dentare care au de asemenea succes. Nu exista un avantaj net al unei metode fata de cealalta, alegerea fiind a dumneavoastra si a medicului d-voastra. Unii pacienti prefera implantul pentru a nu sacrifica dintii de langa cei lipsa, care ar trebui slefuiti pentru o punte.

Cui se adreseaza aceasta procedura ?

Intrebarea: “Pentru cine sunt implanturile?” are un raspuns relativ simplu:

Sunt pentru toti pacienti clinic sanatosi sau cu boli generale, boli cronice si care nu au un sistem imunitar scazut.

Boli precum diabetul zaharat sau alte boli cronice ar putea determina complicatii in timpul interventiei chirurgicale.

Deficientele de os se pot rezolva prin tehnici de aditie de os sintetic, deci nu mai este o contraindicatie de nerezolvat.

O alta contraindicatie relativa ar fi fumatul (mai ales la cei care fumeaza peste 15 tigarete/zi) si cei cu o igiena deficitara in contextul in care acest obicei nu se poate modifica usor el fiind suma unei educatii si a unei deprinderi de o viata.

Astfel pacientul trebuie sa stie ca dupa aplicarea implantului trebuie sa aiba o igiena riguroasa cu periaj de cel putin 2 ori/zi, folosirea atei dentare a dusurilor bucale si consultatie la stomatolog o data la 6 luni.

Cat dureaza un Implant Dentar ?

Un implant ar trebui garantat 10-15 ani, asa ca feriti-va de medicii care spun ca implanturile puse de ei vor rezista pentru totdeauna!

In momentul actual, rata succesului in implantologie este de 90-95%. Este o imbunatatire fantastica fata de acum 10 - 20 ani cand rata de succes era mult mai mica si implantologia era ultima ramura a stomatologiei la care se apela in cazuri dificile cand orice altceva esua.

Acum s-a ajuns ca implantologia sa fie prima varianta de tratament aleasa si asteptam cu nerabdare momentul cand in implantologie rata de succes va fi de 100%.

Avantajele pe care le ofera implantele dentare:

 • Estetica deosebita .
 • Posibilitatea protezarii fixe sau mobilizabile / demontabile dupa caz
 • Sacrificiul dentar redus, comparativ cu cel necesar pentru aplicarea unei punti dentare cimentate
 • Refacerea perfecta a formei anatomice a dintelui prin modelarea in laborator.
 • Rezistenta la uzura superioara
 • Culoarea dintelui nu se modifica in timp
 • Prin refacerea perfecta a conturului dintelui contribuie la intretinerea sanatatii gingiei.
 • Durata medie de exploatare mai mare ca a puntilor dentare
 • Iti rezerva inca o sansa de implant dupa ce primul s-a deteriorat (adica inca 15 ani)
 • Tratament biologic, acceptare , osteointegrare > 95%
 • Operatiunea de inserare NU DOARE, se face sub anestezie local


Afla mai multe despre:

news news
Cabinet stomatologic Artex Dental este una din cele mai moderne clinici din Bucuresti;
Programul nostru este de la ora 10:00 la ora 20:00, existand in permanenta in afara acestui program numarul de telefon 0762.202.202 pentru programari si urgente.

Oferim o gama larga de tratamente stomatologice simple si complexe:

Implante dentare, Aparate dentare fixe si mobile pentru copii si adulti, Lucrari protetice fixe (punti, coroane) Coroane din Zirconiu,Proteze mobile acrilice clasice, scheletate sau cu sisteme speciale de ancorare;

Cabinet stomatologic Artex Dental realizeaza o gama larga de operatii chirurgicale complexe cu remodelare sau aditie de os, sinus lift, regularizari osoase, Parodontologie, Estetica si Cosmetica Dentara, Tratamente de Albire dentara, Tratamente de canal, Obturatii pentru carii si reconstituiri de bonturi protetice, Servicii stomatologice pentru copii, Profilaxie, Radiologie dentara de ultima generatie.

Mobil: 0762.202.202
Tel/Fax: 021.224.74.44
artexdental@yahoo.com

Strada Radu Boiangiu Nr. 8, Bl.38, Sc. C, Ap. 90, Parter Sector 1, Bucuresti

Orar de Lucru:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Pentru locatia cabinetului stomatologic click AICI
 
 
© Copyright ArteX Dental 2008-2012 Implanturi dentare  |   Aparate dentare |  Albirea dintilor |  Detartraj cu ultrasunete |  Protetica |  Contact |  Site map
cabinet_background cabinet_background2 cabinet_background3
MedicinaServicii medicale Seo si development by adsDesign.ro