cabinet_background
Implante dentare Aparate dentare ortodontice Zirconiu Extractii Chirurgie orala Proteze Coroane Punti

Pentru urgente si programari: 0762.202.202
horiz home horiz echipa horiz aparatura horiz tarife horiz referinte horiz horiz
horiz
background

Servicii cabinet stomatologic - Igiena dentara

Periajul dentar este cea mai simplă şi elementară metodă de menţinere a curăţeniei şi sănătăţii dentare.
Practicat de obicei de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, el trebuie suplimentat şi intensificat pe perioada tratamentului ortodontic; aceasta deoarece aparatele ortodontice, prin elementele componente, creează noi zone de retenţie pentru resturile alimentare şi placa microbiană. De aceea, riscul apariţiei cariei este crescut la purtătorii de aparate dacă aceştia nu respectă regulile de periaj.
Părinţi!!! Controlaţi periajul dentar al copilului dumneavoastră, atât ca tehnică (corectitudinea mişcărilor periuţei) cât şi ca timp (peste cele 3 minute obişnuite).

O dată pe săptămână utilizaţi revelatori de placă. Aceştia sunt soluţii colorate cu care copilul se clăteşte şi care indică prin colorarea plăcii dentare, zonele insuficient igienizate şi asupra cărora mai trebuie insistat. Îi găsiţi în magazinele de specialitate care comercializează produse stomatologice.


A. Igiena aparatelor ortodontice

a. Întreţinerea şi igiena aparatelor mobilizabile şi mobile

Concomitent cu igienizarea dentară va fi făcută şi igienizarea aparatului prin spălarea acestuia cu apă şi săpun sau cu pastă de dinţi, utilizând o altă periuţă dentară.
Aparatele cu purtare permanentă se aplică imediat după spălare în cavitatea bucală care a fost şi ea igienizată în prealabil.
Aparatele cu purtare intermitentă (aparatele mobile) se usucă după spălare şi se păstrează într-o cutiuţă.
O dată pe săptămână, aparatul poate fi introdus pentru câteva minute într-o soluţie obţinută prin dizolvarea unor comprimate efervescente în apă. În farmaciile noastre găsiţi tabletele Corega.
Igienizarea aparatului şi a cavităţii bucale se face după fiecare masă şi înaintea oricărei aplicări.

b. Întreţinerea şi igiena aparatelor fixe.

Igiena aparatelor fixe se realizează după fiecare masă, spălând cu atenţie fiecare element în parte ale acestora. Se utilizează periuţele de dinţi obişnuite dar şi periuţe speciale pe care la găsiţi în magazinele de specialitate. Este interzis la aceşti pacienţi consumul de alimente dure sau lipicioase, muşcatul sau ronţăitul (de exemplu muşcatul din măr sau ronţăitul bomboanelor sau a acadelelor), introducerea anumitor obiecte între arcadele dentare (pix, creion), muşcatul unghiilor. În general, alimentele vor fi tăiate, mărunţite înainte de consum. Este interzisă guma de mestecat!

Nerespectarea acestor recomandări duce la deformarea arcurilor sau ruperea lor şi, foarte frecvent, la desprinderea bracketurilor sau decimentarea inelelor.
Deteriorarea aparatului prelungeşte durata tratamentului; de exemplu atunci când se desprinde un bracket şi apare necesitatea recolării, timpul de tratament se prelungeşte cu o lună.

B. Fenomene şi simptome la debutul tratamentului.

Este necesară cam o săptămână pentru acomodarea pacientului. În primele zile de purtare a aparatului, poate apare o salivaţie mai abundentă şi o uşoară jenă care, însă, se estompează pe parcursul primei săptămâni. De aceea, în primele 3-4 zile se recomandă pacienţilor:
a. consumul de alimente mai moi, pentru că dinţii care încep să se deplaseze sunt mai sensibili în timpul masticaţiei.
b. continuarea periajului dentar în ciuda senzaţiei dureroase.
c. clătiri cu soluţii bucale antiseptice după fiecare periaj, pentru înlăturarea senzaţiei de iritare a cavităţii bucale.
d. în caz de apariţie a durerii se recomandă antialgice şi prezentarea ulterioară la medic.
e. în cazul apariţiei unor leziuni ale mucoasei bucale, se recomandă clătiri cu soluţii antiseptice, dezinfectante, aplicarea unor geluri cicatrizante la nivelul leziunii, de mai multe ori pe zi, utilizarea unor bulete de ceară sau de vată aplicate pe elementele care cauzează leziunea (ligaturi, capete de arc) şi prezentarea în cabinetul de ortodonţie.
Gingiile inflamate şi sângerânde la atingere constituie un alt fenomen prezent la purtătorii de aparate ortodontice. Ele sunt consecinţa unei igiene deficitare şi unui periaj incorect şi dovedesc acumularea de placă microbiană. Se recomandă periajul corect, în ciuda sângerării, masajul gingival şi clătiri cu soluţie antiseptică.
În cazul fracturării sau ruperii aparatului ortodontic adresaţi-vă ortodontului, sau în caz de urgenţă, dacă acesta nu poate fi găsit, chiar medicului stomatolog de familie. Nu încercaţi să îndepărtaţi singuri aparatul!!!

Indiferent de tipul de aparat acesta necesită activări sau modificări periodice la intervale de 3 săptâmăni-1lună. De aceea respectaţi programările şi daţi dovadă de punctualitate şi seriozitate pe tot parcursul tratamentului.


Afla mai multe despre:

news news
Cabinet stomatologic Artex Dental este una din cele mai moderne clinici din Bucuresti;
Programul nostru este de la ora 10:00 la ora 20:00, existand in permanenta in afara acestui program numarul de telefon 0762.202.202 pentru programari si urgente.

Oferim o gama larga de tratamente stomatologice simple si complexe:

Implante dentare, Aparate dentare fixe si mobile pentru copii si adulti, Lucrari protetice fixe (punti, coroane) Coroane din Zirconiu,Proteze mobile acrilice clasice, scheletate sau cu sisteme speciale de ancorare;

Cabinet stomatologic Artex Dental realizeaza o gama larga de operatii chirurgicale complexe cu remodelare sau aditie de os, sinus lift, regularizari osoase, Parodontologie, Estetica si Cosmetica Dentara, Tratamente de Albire dentara, Tratamente de canal, Obturatii pentru carii si reconstituiri de bonturi protetice, Servicii stomatologice pentru copii, Profilaxie, Radiologie dentara de ultima generatie.

Mobil: 0762.202.202
Tel/Fax: 021.224.74.44
artexdental@yahoo.com

Strada Radu Boiangiu Nr. 8, Bl.38, Sc. C, Ap. 90, Parter Sector 1, Bucuresti

Orar de Lucru:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Pentru locatia cabinetului stomatologic click AICI
 
 
© Copyright ArteX Dental 2008-2012 Implanturi dentare  |   Aparate dentare |  Albirea dintilor |  Detartraj cu ultrasunete |  Protetica |  Contact |  Site map
cabinet_background cabinet_background2 cabinet_background3
MedicinaServicii medicale Seo si development by adsDesign.ro