cabinet_background
Implante dentare Aparate dentare ortodontice Zirconiu Extractii Chirurgie orala Proteze Coroane Punti

Pentru urgente si programari: 0762.202.202
horiz home horiz echipa horiz aparatura horiz tarife horiz referinte horiz horiz
horiz
background

Tratamentul ortodontic la copii

Unii copii pot avea nevoie de o evaluare ortodontica inca de la varsta de 3 sau 4 ani. Chiar daca tratamentul este putin obisnuit la aceasta varsta, pot fi indicate cateva tratamente preventive.
In jurul varstei de 7 ani, copii au o dentitie mixta, cu dinti de lapte (dentitia primara) si dinti definitivi (dentitia permanenta).

Unele anomalii au cauze genetice, fiind mostenite de la parinti, cum ar fi inghesuiri dentare, spatieri, dinti proeminenti sau chiar dinti supranumerari ori probleme de crestere ale maxilarelor (prognatismul mandibular, ocluzia adanca).

Alte anomalii dento-maxilare sunt dobandite, adica pot fi cauzate de suptul degetului, respiratia pe gura, boli dentare, deglutitia anormala, igiena deficitara, pierderea timpurie sau intarziata a dintilor de lapte, accidente sau alimentatia incorecta. Trauma si alte probleme medicale, precum defectele din nastere, pot contribui la dezvoltarea unor probleme ortodontice. Uneori, o malocluzie mostenita este complicata prin dobandirea unor alte probleme. Indiderent de cauza, medicul ortodont poate trata aceste probleme, in cele mai multe cazuri, cu succes.

Medicul ortodont este pregatit sa observe probleme de crestere a maxilarelor si dintilor, inca de la momentul in care dintii de lapte sunt inca prezenti. Avantajul descoperirii timpurii a unei afectiuni ortodontice consta in faptul ca anumite probleme sunt mai usor de tratat daca sunt identificate si tratate din timp. A astepta pana la eruptia tuturor dintilor definitivi ori pana la terminarea cresterii poate conduce la dificultati in corectarea anomaliilor. Chiar daca dintii copilului par drepti, poate exista o problema pe care doar medicul ortodont o poate identifica. Desigur, vizita la medicul ortodont poate arata ca ocluzia copilului dumneavoastra este corecta, ceea ce reprezinta o veste foarte buna.

Chiar daca se identifica o problema, exista sanse ca medicul ortodont sa decida ca este posibil sa se astepte dezvoltarea copilului si sa se faca doar vizite regulate inainte de a decide interventia, intrucat dintii definitivi vor erupe si maxilarele se vor dezvolta. Exista un moment ideal de interventie pentru fiecare pacient ce necesita tratament, astfel incat sa se obtina cele mai bune rezultate. Medicul ortodont va decide cand este acest moment.  Scopul medicului ortodont este de a oferi fiecarui pacient cel mai potrivit tratament, la momentul oportun.

In unele cazuri, medicul ortodont poate identifica o problema care necesita interventia timpurie. Tratamentele interceptive pot preveni probleme mai grave aparute prin dezvoltarea anomaliei, putand scurta timpul de tratament si facand tratamentul mai usor.

Pentru pacientii care au nevoie de tratament timpuriu (interceptiv), interventia ofera ortodontului sansa de a:

• Ghida cresterea maxilarelor
• Sa reduca riscul de trauma al dintilor proeminenti (protruzivi)
• Sa corecteze obiceiurile orale vicioase
• Sa imbunatateasca aspectul si increderea pacientului in sine
• Sa ghideze dintii permanenti intr-o pozitie mai favorabila

Pentru parinti nu este intotdeauna usor sa-si dea seama daca copiii au o problema ortodontica.

Iata cateva semne care pot indica necesitatea unei examinari ortodontice:

• Pierderea timpurie sau intarziata a dintilor de lapte
• Dificultati la masticatie sau in muscatura
• Respiratia pe gura (orala)
• Sugerea degetelor
• Inghesuirea, pozitia anormala sau blocajele dintilor
• Maxilarele care se misca or produc sunete
• Muscarea obrazului sau a palatului
• Contactul anormal al dintilor sau lipsa contactului
• Maxilarele si dintii nu sunt proportionale cu restul fetei

Daca vreuna dintre aceste probleme este identificate de parinti, indiferent de varsta, este recomandat sa consultati un ortodont.


Afla mai multe despre:

 
news news
Cabinet stomatologic Artex Dental este una din cele mai moderne clinici din Bucuresti;
Programul nostru este de la ora 10:00 la ora 20:00, existand in permanenta in afara acestui program numarul de telefon 0762.202.202 pentru programari si urgente.

Oferim o gama larga de tratamente stomatologice simple si complexe:

Implante dentare, Aparate dentare fixe si mobile pentru copii si adulti, Lucrari protetice fixe (punti, coroane) Coroane din Zirconiu,Proteze mobile acrilice clasice, scheletate sau cu sisteme speciale de ancorare;

Cabinet stomatologic Artex Dental realizeaza o gama larga de operatii chirurgicale complexe cu remodelare sau aditie de os, sinus lift, regularizari osoase, Parodontologie, Estetica si Cosmetica Dentara, Tratamente de Albire dentara, Tratamente de canal, Obturatii pentru carii si reconstituiri de bonturi protetice, Servicii stomatologice pentru copii, Profilaxie, Radiologie dentara de ultima generatie.

Mobil: 0762.202.202
Tel/Fax: 021.224.74.44
artexdental@yahoo.com

Strada Radu Boiangiu Nr. 8, Bl.38, Sc. C, Ap. 90, Parter Sector 1, Bucuresti

Orar de Lucru:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Pentru locatia cabinetului stomatologic click AICI
 
 
© Copyright ArteX Dental 2008-2012 Implanturi dentare  |   Aparate dentare |  Albirea dintilor |  Detartraj cu ultrasunete |  Protetica |  Contact |  Site map
cabinet_background cabinet_background2 cabinet_background3
MedicinaServicii medicale Seo si development by adsDesign.ro